Hvordan få barn til å like å lære

2. mars 2021 Ådne Olsen Lesetid: 3 minutter
TILBAKE

Noe av det fine ved å være menneske er at vi aldri er ferdig utlært. Det finnes alltid et nytt, spennende tema som en kan tilegne seg kunnskap om, som igjen kan hjelpe til med å forstå verden.

To glade gutter spiser frukt og spiller på en pc

Å etablere lærelyst tidlig er viktig dersom man skal forstå nødvendigheten av å tilegne seg ny informasjon i løpet av livet. Her er seks gode tips som kan få barn til å like å lære nye ting!

Gjør læringen gøy!

Barn trenger ofte en morsom vri for å ha det gøy i forskjellige aktiviteter. Ved å gjøre læringssituasjoner om til spill, eller ved å fortelle underholdende historier underveis kan noe som ellers ville blitt ansett som et ork vris om til noe spennende!

Kartlegg læringsmuligheter

Det kan være en idé å sette av tid til å tenke ut hva som kan være potensielle læringsarenaer. Slik er det enkelt for foreldre å gjøre enkle situasjoner til en læringssituasjon. Det kan være noe så enkelt som å la barna gå gjennom handlelisten på matbutikken. Her gjelder det å være villig til å sette av litt ekstra tid, så er mye gjort!

Tydeliggjør viktigheten av å lære

Vær åpen med barn om at det er viktig for dem å lære enkelte ting. Det er flere viktige livserfaringer som en ikke lærer om på skolen, og da er det viktig å ta ansvar som forelder. En god start er å være åpen med barna om at det er viktig å mestre enkelte utfordringer på egenhånd dersom man skal klare seg godt i voksenlivet.

Les også: Hvordan hjelpe barn til å bli bedre i matte

Gi tilbakemeldinger

Gi oppmuntrende tilbakemeldinger både når ting går bra, men også når det går dårlig. Dersom en bare får tilbakemeldinger når en gjør noe feil, er det lett å havne i en ond sirkel hvor det føles som at en utelukkende blir kritisert for det en gjør. Dersom en får ordentlige, gjennomtenkte tilbakemeldinger, kan det hjelpe barn til å gjøre det bedre i fremtiden.

Gutt smiler mens han spiller Numetry

Belønning

Det er en god idé å sette felles mål sammen med barna. Når hvert enkelt mål er nådd, kan dere sammen bli enige om en passende belønning. Det kan være alt fra en ny skolesekk til en lørdags formiddag i svømmehallen. Belønning er en god motivasjon til å nå målene sine.

Introduser alternative læringsmåter

Det finnes utrolig mange alternative måter å lære på i 2021. Ofte er det nok læring i seg selv å få barnet ut av komfortsonen sin. Det kan man gjøre ved å ta en tur i klatreparken eller ved å melde dem på et teaterkurs. Et annet alternativ er mattespillet Numetry!

Numetry er utviklet av et kvalifisert team sammen med skoleelever. Slik har de skapt et spill som både fenger og utfordrer barn. Spillet er bygget opp på en måte som gjør at man går igjennom mattepensum uten å tenke over det. Numetry kan prøves ut gratis her!

Å etablere gode læringsvaner tidlig er viktig. Vi anbefaler å prøve ut noen av de ovennevnte rådene, vi er sikre på at de at det vil gi utslag!

Se også: Slik sikrer Håvard Tjora at Numetry forankres i læreplanen 👇

Vi er sikre på at også ditt barn kommer til å elske matematikkspillet Numetry!

Kom i gang gratis i dag!

quotes

Som mor er jeg veldig opptatt av at slike spill må være pedagogiske og morsomme nok til at barna faktisk vil bruke dem. Her får jeg begge deler.

Neda B.

Mor Nicolai, Kristiansand
quotes

Numetry er på et helt annet nivå enn konkurrentene når det gjelder spillopplevelsen. Tegningene, lydene og det visuelle i oppgavene er gjennomført gode. Guttungen har lyst til å løse utfordringene for å se hva som skjer videre i fortellingen.

Martin K.

Pappa Julian, Oslo
quotes

Numetry har vært en flott, morsom og lærerik opplevelse for elevene. De får trening i matematisk tankegang, algoritmer og alle mulige temaer innenfor faget på en morsom og engasjerende måte.

Håkon S.

Aronsløkka skole, Drammen